esmaspäev, 25. märts 2019

Esimene nädal päikselises Karvinas

Reis algas Tallinnast, kus sõitsime lennukiga Poola ning seejärel Prahasse. Järgnes neljatunnine rongisõit Karvinasse, kus võttis meid vastu Micheal Ja Zdenka. Jõudsime õnnelikult kohale.Ühikas üllatas meid õhtune alarm, mis läks tööle, sest kohalikud õpilased olid väidetavalt teinud pahandusi toas.
Järgmisel päeval juba tutvustati meile Tesco kauplust, kus tehti selgeks ohutusreeglid. Samuti käisime kohalikus ülikoolis, kus õpitakse äri ja politseinikuteks. Huvitav oli see, et pool koolimaja on kinni pandud vähese õpilaste arvu poolest.
Kolmapäeval külastasime kõrvallinna Olomouc, mis asub aind Karvinast 121km kaugusel. Rongiga saab kenasti kohale pooleteisttunni sõiduga. Olomouc on tuntud purskkaevude poolest, kus on neid alates 17.sajandist. Samuti saime kõhud täis modernses kaubanduskeskuses.
Neljapäeval oli meil esimene praktikapäev, kus saime ka teha tööd nii laos kui ka saalis. Samuti tähistasime üheskoos Sireti sünnipäeva.
Reedel algas meie päev üsna varakult, kus läksime rongiga Prahasse pool kuus hommikul. Nägime ilusaid mägesid ja päikesetõusu. Praha linnale on imeline vaade ülevalt pool linna, kus kõndisime alla poole.  Päev oli päikest täis. Jätsime samuti ka hüvasti õpetajatega, kes suundusid tagasi Eesti poole. Külastasime ka 269poega olevat kaubanduskeskust ja suundusime tagasi õhtul Karvina poole.
Nädalavahetus oli meie jaoks reisiväsimusest välja puhkamiseks, sest mööduv nädal oli nii kiire, et ei jõudnudki kohe igapäeva ellu sisse  elada.
Elin, Beril, Kelly ja Siret


Kitsed pargis
Kirik Olomouc's

Praha vaade

Grupipilt Olomouc's